12. februar 2008

12. februar 2008: Sporplan

Her er et udkast til sporplanen i forbindelse med bygningen af AHJ i model 1:87.

Rummet som banen opbygges i er 8 x 3,5 m.

Sporplanen er opbygget ved at man starte i en rist kaldet Aalborg. Når man forlader risten kommer man til ind på anlægget og kommer frem bag en skov, således man ikke kan se hullet i backdroppen (En lyseblå plade der adskiller anlægget, herved får man flere scener og ikke en masse spor der ligger ved siden af hinanden).

Efter man er kommet ind på anlægget kommer Vaarst station. Her er der Savværk, Kvægfold og korn og foderstofforretning. Ligeledes er der pakhus osv.

Når man forlader Vaarst køres der mod et eng område hvor der køres over Lindenborg å. Her er der placeret et lille trinbræt så hvis der er nogle lystfiskere med tog kan disse hoppe af ved åen.

Efter Lindenborg å kommer man til en lille station Komdrup. Her er der et lille læssespor og lidt stationsbygning. Det lille sidespor føre til en lille grusgrav.

Fra Komdrup køre man igennem en mindre skov (muligvis med et lille læssespor eller rampe i forbindelse med skovdrift.) og kommer til enten Kongerslev eller Bælum. Her opbygges et lille stationsmiljø med overhalingsspor og bygninger efter forbilledet.

Fra Kongerslev/Bælum køres der til Høghlt trinbræt. Herfra går strækningen videre ind til man kommer til Hadsund nord. Denne station vil blive banens største station som det også var i virkeligheden. Her er der blandt andet læsserampe, drejeskive og remisse faciliteter.

Fra Hadsund N går turen over Mariager Fjord hvor der laves en bro på baggrund af foto af den tidligere kombinerede jernbane og bilbro over fjorden.

På den anden side af fjorden ligger Hadsund S. Her vil der være mulighed for at løbe om, og vil måske være forbundet til risten i forbindelse med en vendesløjfe.

Af understående skitse fremgår sporplanen for det kommende anlæg. Pt. er kun dele af Vaarst station udarbejdet. Så der er langt til at banen er færdig til at køre på.Skitse af sporplan. Tegning Michael Sølgaard

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej
Fornemt - det bliver spændende, at følge forløbet !
Backdrops bruges alt for lidt herhjemme; men det har måske noget med det gennemsnitlige areal, der er til rådighed ?
Fortsæt det gode arbejde :-)
Henrik

Unknown sagde ...

Hej Michal
Fantastisk side, vil du give lidt fiduser fra dig til en nystartet modeljernbaneklub i Kongerslev?
MVH. Jørgen
kongerslevstation@nrdc.dk