9. april 2008

9. april 2008: Trær

Jeg har nu forsøgt mig at lave nogle trær. Trærerne er lavet af kobber ledning der er blevet afesuleret. Derefter er de små kobber tråde samlet i små bunter der efter følgende er blevet tvindet og loddet så de ligner trær. Når træet er loddet sammen fjernes det loddefedt der er fra lodningen. Dette gøres feks. med terpentin. Herefter grundes træet med en metalgrunder. Nu kan træet males i den ønsket farve, jeg har valgt at lave de første par trær i en grålig farve. I naturen er det meget sjælden at trær er brune som man normalt vil male et træ.

Her over et træ efter lodning og maling.

Når træet er blevet malet med den ønskede farve kan der nu kommes løv på grenene, med mindre at der laves et vinterlandskab. Her vil man kunne komme en lille smule hvid maling på grene således at det virker som en lille smule sne på træet.
Da jeg lavede det første træ prøvede jeg at anvende Clump-foliage fra Woodland. Dette fik ikke den ønskede effekt og træet virkede lidt for tynt.

Træ lavet med Clump Foliage fra Woodland

Herefter har jeg forsøgt at anvende Heki Flor. Dette gav en meget bedere effekt og træet virkere mere overbevisende. For at få mere dybde i træet vil det være en rigtig god ide at anvende to eller flere forskellige farver i trækronen dette giver ligeledes mere liv og spil i træet.

Træ lavet med Heki Flor

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Michael
Fin hjemmeside og dit Heki Flor træer er godt nok blevet flot.

Hilsen Erik

Anonym sagde ...

Hej Michal
Interessant side, vi er nogle stykker her i Kongerslev der har dannet en modeljernbane klub der hedder "Kongerslev station" det er vores mening at bygge det samme som du har bygget, samtidig samler vi effekter fra den nedlagte AHB.
Har du lyst til at være med, eller må vi komme på besøg hos dig, og suge indtryk?
Mvh.
kongerslevstation@nrde.dk