12. marts 2008

12. marts 2008. Pf godsvogne

I forbindelse med Hobbykædens salg af Mads Sjøners tidligere private samling, fandt jeg nogle små åbne godsvogne der kan benyttes som Pf godsvogne. Vogne er lavet af Keyser model og er nogle meget gamle vogne. Da hele vognen er lavet i plast, også hjul osv. har jeg valgt at forbedre undervognen lidt med akselgafler fra Epokemodeller og hjul fra Hobbytrade.

Her under er der et par billeder af en af vogne før og efter samling.Sådan ser samlesættet ud før samling. Foto Michael Sølgaard


Samlet godsvogn. Foto Michael SølgaardUndervogn med nye akselgafler og hjul. Foto Michael SølgaardDer er et par stykker mere på vej. Foto michael Sølgaard

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Michael

Det ser spændende ud med de små vogne - jeg købte selv to sæt ved samme lejlighed og med samme formål. Hvad gør du med koblinger? Jeg har overvejet at slagte en kort Q-vogn fra Hobbytrade, for at bruge undervognen (samme akselafstand), så jeg får kortkoblingskulissen med - og måske lidt mere vægt på vognen. Men hvis det går at købe løse KKK-kulisser er din metode heller ikke tosset. Hvad vil du tro dine udgifter er til kulisser, hjul og akselgafler?

Tommy, www.tlarsen.dk
- min side om Sæby station i virkelighed og model

Aalborg Hadsund Jernbane sagde ...

Jeg har ved en forhandler i Nørresundby købt en kasse med koblingskulisser fra Roco (Hvad prisen er, kan jeg ikke lige huske). Disse skal monteres under bunden. Der er vist lige plads til de kan være der. Med hensyn til vægt skal der nok en lille vægt klods under bunden så vognen får lidt vægt.

Pris
Akselgafler 28 kr.
Hjul HobbyTrade 29 kr.
Koblingskulisser 8-15 kr.
Samlet pris ca. 80 kr.

Prismæssigt kan det vist ikke svare sig at gøre det på den måde jeg har valgt. Så er spørgsmålet så, hvordan den anden løsning er at udføre praksis. Fordelen ved at købe en vogn til at lave undervognen med, er at man efterfølgende kan anvende vognkassen et sted på sin modeljernbane.

Michael Sølgaard

Anonym sagde ...

Hei Michael
Det er et interessant prosjekt du er i gang. Du får til fine modeller fra Ålborg privatbaner. Vil bare lige minde dig om at vogne med vægtstangsbremse (f.eks dine Pf vogne)har kun monteret bremse i den ene side.

Aalborg Hadsund Jernbane sagde ...

Hej
Jeg har efter samlingen af den første vogn set lidt nærmere på byggetegningen og her kunne jeg se at jeg havde fået en vægtstangsbremse for meget på vognen. Den er nu skåret af igen og på de følgende 3 vogne er der kun monteret en bremse..

Men mange tak for oplysningen.