2. marts 2008

2. marts 2008: Lille Q godsvogn (del 1)

Så er der indkøbt fire vognkasser til at bygge Aalborg banernes små Q vogne.

Først er jeg startet med at skille vogne ad. De små ting har jeg gemt i kassen og lagt denne til side til senere brug. Først er jeg startet med at skære vognkassen i stykker. Dette er gjort som understående foto.

Vognkasse saves i stykker, Michael Sølgaard

Undervognen er ligeledes skåret i stykker så denne passer på overdelen efterfølgende.
Jeg har skåret det midterste stykke ud så jeg efterfølgende kan anvende koblingsmekanismen på vognen. Ligeledes at akselgaflerne flyttet længere ud mod vogngavlen som på forbilledet. Dette blev gjort ved at bore to nye huller til akselgaflen der var lige til at klikke ud af vognbunden. Undervognen er lavet som understående foto.

Undervogn savet i stykker og flyttet akselgafler, Foto Michael Sølgaard

Efter at jeg havde savet de to stykker ud af vognkassen blev denne tilpasset lidt med en fil og så var vognkassen klar til at blive limet sammen med almindeligt plastik lim. Efter limningen af vognkassen vare der en minimal slibning af taget og således fremstår vognkassen efter limningen.
Vognkasse efter sammenlimning, Foto Michael Sølgaard

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det ser rigtigt spændende ud! Hvor fandt du tegninger til de korte Q-vogne henne, og har du mulighed for at lægge dem online et sted?
Det virker som et sjovt og overkommeligt byggeprojekt, som kan give stor variation i vognparken.

Aalborg Hadsund Jernbane sagde ...

Tegningerne kommer fra APB 1: Tegningshæfte over godsvogne fra JMJK 1987.

Jeg ved ikke om jeg er i strid med ophavsret hvis jeg ligger tegningerne på nettet, men jeg kan foreslå dig at spørge i JMJK de ligger inde med tegningerne.

Michael Sølgaard

Anonym sagde ...

Tak for tippet...jeg har bestilt bogen på biblioteket. :-)